logo

Ingredients per el Preferment.

pa
Pes Unit. Ingredient
125 grs. Farina
30 grs. Llevat de forner
2 u. Ous
80 grs. Aigua

Ingredients per la Massa.

pa
Pes Unit. Ingredient
400 grs. Farina
3 u. Ous
75 grs. Sucre
75 grs. Mantega
25 grs. Anis
25 grs. Aguanaf
1 u. Pell de llimona ratllada
10 grs. Sal
10 grs. Extracte de Vainilla

Amassar el Preferment.

Amassarem tots els ingrediens del preferment manualment. L'aigua millor que sigui una mica tèbia. La reposarem uns 20 minuts


Amassarem el preferment i els ingredients de la massa.

Ho farem amb la pala de la amassadora.


Desgassificar el bloc i fer un repos de 20 minuts.

Farem servir nomès oli per manipular la massa, mai farina!.


Dividir la massa en tres parts iguals.

pa

Si el dividim en tres parts iguales sortirant tres ensaimades de 30 cms. de diàmetre.


Reposar uns 10 minuts.

El temps sempre es rel·latiu, depen de molts factors, pero les porcions s'han de afluixar.


Farem planxes cuadrades.

Amb el curró farem uns rectangles de massa i afagirem una tira de massapà d'un gruix de un centímetre. Enrotllarem el cuadrat embolicant al massapà. Després farem el tortell juntant els dos extrems.


Repossar i enforna.

Reposarà fins que dobli en volum i enfornarem a 200º uns 20'.