logo

Ingredients per la massa.

pa
Pes Unitat Ingredient
1000 g. Farina
10 g. Llevat
20 g. Sal
700 g. Aigua
150 g. Sèsam

Amassar.

pa

Amassarem tots els ingrediens, si tenim massa mare podem possar 200g.


Repossar en bloc uns 30 minuts.

Con tots els repossar depen de la temperatura ambien.


Desgassificar el bloc i fer un repos de 20 minuts.

Desgassificar el bloc funyin (amassant)


Fer porcions de 300 g.

pa

El pes es aproximat i cada escun té la seva mida ideal.


Formar boles i deixar-les relaxar uns 10 minuts.

pa

El temps sempre es rel·latiu, depen de molts factors, pero les porcions s'han de afluixar.


Funyir-les (desgassificar-les) i possar-les a llevar sobre un drap enfarinat.

Deixarles llevar en un lloc sence correns d'aire i sobretot sence pressa. Tindríen que doblar el seu volum.


Fer uns talls abans de enfornar.

pa

Serveixen per que, en el forn, la peça creixi mes maca.


Enfornar a 220º durant 24 minuts.

pa

El senyal per saber si està a punt es prema amb el dit la massa i veure si recupera la forma.