logo

Ingredients per la massa.

pa
Pes Unitats Ingredient
1000 g Farina integral d'espelta
30 g Llevat
20 g Sal
700 g Aigua

Preparem el pre-ferment.

pa

Posarem 80 g d'aigua tèbia i 30 g de llevat de forner.
Ho barrajarem fins diluir el llevat.
Tot seguit afegirem 140 g de farina, i amassarem tot fins fer una bola que ha de repossar fins que dobli en volum.


Fer la massa.

Amassar el pre-ferment amb la sal (20 g), la resta de farina (860 g)
i la resta d'aigua (620 g).


Reposar la massa 10 minuts.

La massa ha de guanyar elasticitat.


Fer porcions de 300 g

pa

El pes és aproximat i cadascun té la seva mida ideal.


Formar boles i deixar-les relaxar uns 10 minuts.

pa

El temps sempre és relatiu, depèn de molts factors, però les porcions s'han d'afluixar. És important aconseguir unes formes esfèriques i per aixó a vegades cal repetir aquesta operació, de manera que la superfici de les formes quedin amb tensió.


Funyir-les (desgassificar-les) i possar-les a llevar sobre un drap enfarinat.

Deixar-les llevar en un lloc sense corrents d'aire i sobretot sense pressa. Tindrien que doblar el seu volum.


Fer uns talls abans d'enfornar.

pa

Serveixen per a que, en el forn, la peça creixi més maca.


Enfornar a 220º durant 24 minuts.

pa

El senyal per saber si està a punt d'enforanr és prémer amb el dit la massa i veure si recupera la forma.